Blog

Laat een aanbouw maken voor meer ruimte

Laat een aanbouw maken voor meer ruimte

Woon jij al sinds jaar en dag in dezelfde woning? Dan ben jij hier ongetwijfeld op je plek. Door gezinsuitbreiding kan de woning echter wat krap worden. Een verhuizing behoort in dat geval tot de mogelijkheden, maar jij kunt ook kiezen voor een verbouwing. Er moet in dat geval meer ruimte gecreëerd worden en dat kan natuurlijk uitstekend met een aanbouw. Wil jij ook een aanbouw aan jouw woning? Laat dit dan uitvoeren door een erkend bouwbedrijf.

De mogelijkheden van een aanbouw
Voor wat betreft een aanbouw zijn er vandaag de dag verschillende mogelijkheden. Veel mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om een stuk aan de achterkant van hun woning toe te voegen. Dit gaat natuurlijk ten koste van jouw tuin. Heb je een relatief grote tuin aan de achterkant? Dan is dit een prima optie. Je kunt er echter ook voor kiezen om een aanbouw naast jouw woning te realiseren. Uiteraard moet je hier wel de ruimte voor hebben. Je kunt kiezen voor een aanbouw van één verdieping, maar ook voor een aanbouw van twee verdiepingen. Uiteraard kost een aanbouw van twee verdiepingen jou behoorlijk wat meer. Besef je echter wel dat je hierdoor ook aanzienlijk meer ruimte krijgt, zowel boven als beneden.

Zelf een aanbouw maken of toch uitbesteden?
Ben jij zelf actief in de bouw? Dan kost het jou waarschijnlijk geen moeite om op eigen houtje aan de slag te gaan met een aanbouw. In dat geval komt het ongetwijfeld goed. Heb jij geen ervaring met het bouwen van een woning? Ga dan vooral niet zelf aan de slag met jouw aanbouw. De kans is namelijk groot dat je de aanbouw verkeerd bouwt. Dit zorgt later ongetwijfeld voor problemen. Je moet dan alsnog een bouwbedrijf inschakelen. Hierdoor ben je vaak veel meer geld kwijt dan wanneer je direct een bouwbedrijf had ingeschakeld.

Onderhoud van uw woning!

Waarom is onderhoud van een woning belangrijk?

Huizen hebben een ontzettend lange levensduur. Niet gek ook, want ze worden vrijwel allemaal gemaakt van degelijke materialen, zoals steen en hout. Hierdoor kijken niet veel mensen op of om naar de staat van hun woning. Dit is echter wel aan te raden. Bij nieuwbouwhuizen is dit niet direct van belang, maar bij oude huizen zeker wel. Oude woningen moeten namelijk geregeld onderhouden worden. Toch gebeurt dit nog niet vaak. Onderhoud jij jouw woning ook niet of nauwelijks? Dan vraag jij je ongetwijfeld af waarom je dit zou doen. Wij zetten hieronder op een rijtje waarom onderhoud van een woning zo belangrijk is.

Kans op instortingsgevaar
Schade aan een woning kan door talloze oorzaken ontstaan. Eén van de voornaamste oorzaken is echter het weer. Dit is namelijk nogal wisselvallig in Nederland. Huizen worden blootgesteld aan warmte, koude en water. Op den duur kan dit zijn weerslag hebben op bijvoorbeeld de stenen of andere onderdelen van jouw woning. Indien jij niets doet, wordt de schade stukje bij beetje steeds groter. Jouw woning loopt in dat geval risico op instorten. Dit risico wil jij ongetwijfeld niet lopen. Zorg er daarom voor dat jij geregeld onderhoud uit laat voeren. Op deze manier zorg je ervoor dat jouw woning in goede staat blijft.

Laat schade direct herstellen
Is er zichtbare schade aan de binnen- of buitenkant van jouw woning ontstaan? Dan raden wij je aan dit direct te laten herstellen door een bouwbedrijf. Zoals we hierboven al aangaven, verdwijnt de schade nooit vanzelf. Sterker nog, het wordt juist alleen maar erger. Het herstellen van de schade kost inderdaad geld, maar jij bespaart er ook veel door wanneer je dit direct doet. Grijp je niet direct in? Dan vallen de kosten voor reparatie in een later stadium ongetwijfeld hoger uit. Kies dus eieren voor jouw geld en laat schade direct herstellen door een bouwbedrijf.

 

Energie besparen?

Bespaar op energie in huis met deze tips!

Woon jij in Utrecht en ben je maandelijks ook veel geld kwijt aan energie? Dan wil jij hier mogelijk verandering in brengen. Gelukkig heb je hier tegenwoordig allerlei mogelijkheden voor. Probleem is dat veel Utrechters niet weten hoe zij dit moeten doen. In dat geval wordt het natuurlijk ook lastig om energiebesparende maatregelen te nemen. Daarom helpen wij jou graag een handje. In onderstaande tekst geven wij jou een aantal tips om energie te besparen.

Breng isolatie aan
In een woning die niet of nauwelijks geïsoleerd is, gaat snel warmte verloren. Dit gebeurt voornamelijk via het dak, want warmte stijgt op. Is het dak van jouw woning niet of nauwelijks geïsoleerd? Breng dan (extra) isolatie aan. De warmte blijft zo beter hangen, waardoor jij minder hoeft te stoken. Hierdoor dalen jouw energiekosten. Naast dakisolatie is het ook mogelijk om spouwmuur- en vloerisolatie aan te brengen. Hierdoor blijft de warmte nog beter behouden, waardoor jij meer bespaart op de energiekosten.

Kies voor dubbel glas
Ramen zorgen ervoor dat er licht naar binnen komt in jouw woning. Er gaat echter ook veel warmte verloren via ramen. Dit is zeker het geval wanneer jij nog enkel glas hebt. Deze glassoort bestaat uit slechts één glasplaat. Wil jij energie besparen? Dan doe je er goed aan dit glas te vervangen door dubbel glas. Deze glassoort bestaat uit twee glasplaten met daartussen een laag lucht. Warmte kan op deze manier een stuk lastiger ontsnappen.

Plaats zonnepanelen
Om energie te besparen, moet je eerst zelf investeren. Zo kun je bijvoorbeeld geld steken in zonnepanelen. Deze panelen zien we steeds vaker terug op daken in Utrecht. Met behulp van zonnepanelen wek jij je eigen energie op. Indien je voldoende panelen op jouw dak hebt liggen, kun je zelfs geheel zelfvoorzienend zijn. In dat geval betaal jij niet langer voor de stroom die jij afneemt. Hierdoor nemen logischerwijs ook jouw energiekosten af. Op de lange termijn zijn zonnepanelen dus zeker een waardevolle investering.

 

 

Tips voor het goedkoop verbouwen van je huis

Tips voor het verbouwen van je huis

Is jouw woning betrekkelijk oud? Dan overweeg je mogelijk om een nieuw stekje te gaan zoeken. Dit geniet echter niet de voorkeur van iedereen. Het kan namelijk zijn dat jij je op de huidige plek juist heel erg fijn voelt. Gelukkig hoef je niet direct te verhuizen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om jouw oude woning te verbouwen. Een verbouwing is goedkoper dan verhuizen, maar het kost alsnog veel geld. Wil jij besparen op het verbouwen van je huis? Wij geven je hieronder een aantal handige tips.

1. Vraag offertes op
Laat jij de verbouwing uitvoeren door een bouwbedrijf? Dan gaat dit gepaard met kosten. Ieder bedrijf hanteert echter andere prijzen voor de werkzaamheden. Daarom doe je er goed aan offertes op te vragen. Richt je hierbij vooral niet tot één bedrijf, maar vraag offertes op bij meerdere bedrijven. Indien jij de offertes hebt ontvangen, kun je ze naast elkaar leggen. Op deze manier weet je direct welk bedrijf de verbouwing voor het minste geld uit kan voeren.

2. Steek zelf de handen uit de mouwen
Sta jij voor een aangrijpende verbouwing? Dan kun je vast en zeker niet alles zelf uitvoeren. Dit wil echter niet zeggen dat je alles maar uit moet besteden. Je kunt ongetwijfeld zelf ook wel wat klusjes uitvoeren. Zo ben jij vast wel in staat om bepaalde dingen te slopen. Door zelf ook mee te helpen bij de verbouwing bespaar jij soms behoorlijk veel op de kosten.

3. Schakel hulp van vrienden en familie in
Ben jij zelf niet heel erg handig? En heb je het geld ook niet om alles door een bouwbedrijf uit te laten voeren? Kijk dan eens binnen jouw eigen netwerk. Jij hebt vast een aantal handige vrienden, familieleden of kennissen. Zij zijn ongetwijfeld bereid jou te helpen bij de verbouwing. Soms doen ze het gratis, maar dit is niet altijd zo. Dit hangt ongetwijfeld af van de tijd die zij erin steken. Besef echter wel dat de vergoeding vaak een vriendenprijsje betreft. Hierdoor ben jij dus aanzienlijk goedkoper dan wanneer je een bouwbedrijf inschakelt.

Badkamer Inspiraties 2019

Badkamer inspiraties voor 2019

Is de badkamer in jouw woning in Utrecht verouderd? Dan overweeg je mogelijk om jouw badkamer te vernieuwen. Dit is echter een hele opgave. Daarnaast is het behoorlijk lastig om een ontwerp voor jouw badkamer te kiezen. Er zijn vandaag de dag immers ontzettend veel opties. Ben jij ook al lange tijd op zoek naar een ontwerp, maar kun je maar niets vinden? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven jou in deze tekst namelijk wat inspiratie om jouw badkamer nog dit jaar te kunnen verbouwen!

Kies voor natuurlijke materialen
Natuurlijke materialen behoren dit jaar absoluut tot de trends op het gebied van wonen. Veel mensen zien dit in de badkamer niet zo snel voor zich. Met natuurlijke materialen doelen we echter niet alleen op hout. Jij kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor natuursteen. Schaf bijvoorbeeld natuurstenen wastafels aan. Daarnaast kun je natuurlijk prima voor houten accessoires in jouw badkamer kiezen.

Van douchebak naar inloopdouche
Woon jij in een betrekkelijk oude woning in Utrecht? Dan is de kans groot dat je nog een ouderwetse douchebak hebt. Ouderwets inderdaad, want in nieuwbouwwoningen komt zo’n bak vrijwel niet meer voor. Steeds vaker zien we een inloopdouche terug in de badkamer. Deze wordt vaak afgeschermd door een glasplaat of een muurtje of een combinatie van beide. Uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wilt, zeker wanneer jij de hele badkamer van top tot teen gaat strippen.

Zelf doen of toch laten doen?
Een badkamerverbouwing is niet iets wat je in een paar dagen uitvoert. Althans, niet wanneer je alles zelf uitvoert. Vraag jezelf overigens wel goed af of het verstandig is om zelf aan de verbouwing te beginnen. Er kan namelijk nogal wat fout gaan bij het verbouwen van een badkamer. Zo kun jij bij het slopen bijvoorbeeld schade aan het leidingwerk aanrichten. Daarnaast kun jij sanitair verkeerd aansluiten op de leidingen. Een lekkage is hier het logische gevolgen van. Hierdoor kan veel waterschade ontstaan. Wil je dit voorkomen? Laat de verbouwing van jouw badkamer dan over door een bouwbedrijf. Zij kunnen jou ook van inspiratie voorzien om jouw badkamer straks opnieuw in te richten.