Tips voor het goedkoop verbouwen van je huis

Tips voor het goedkoop verbouwen van je huis

Tips voor het verbouwen van je huis

Is jouw woning betrekkelijk oud? Dan overweeg je mogelijk om een nieuw stekje te gaan zoeken. Dit geniet echter niet de voorkeur van iedereen. Het kan namelijk zijn dat jij je op de huidige plek juist heel erg fijn voelt. Gelukkig hoef je niet direct te verhuizen. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om jouw oude woning te verbouwen. Een verbouwing is goedkoper dan verhuizen, maar het kost alsnog veel geld. Wil jij besparen op het verbouwen van je huis? Wij geven je hieronder een aantal handige tips.

1. Vraag offertes op
Laat jij de verbouwing uitvoeren door een bouwbedrijf? Dan gaat dit gepaard met kosten. Ieder bedrijf hanteert echter andere prijzen voor de werkzaamheden. Daarom doe je er goed aan offertes op te vragen. Richt je hierbij vooral niet tot één bedrijf, maar vraag offertes op bij meerdere bedrijven. Indien jij de offertes hebt ontvangen, kun je ze naast elkaar leggen. Op deze manier weet je direct welk bedrijf de verbouwing voor het minste geld uit kan voeren.

2. Steek zelf de handen uit de mouwen
Sta jij voor een aangrijpende verbouwing? Dan kun je vast en zeker niet alles zelf uitvoeren. Dit wil echter niet zeggen dat je alles maar uit moet besteden. Je kunt ongetwijfeld zelf ook wel wat klusjes uitvoeren. Zo ben jij vast wel in staat om bepaalde dingen te slopen. Door zelf ook mee te helpen bij de verbouwing bespaar jij soms behoorlijk veel op de kosten.

3. Schakel hulp van vrienden en familie in
Ben jij zelf niet heel erg handig? En heb je het geld ook niet om alles door een bouwbedrijf uit te laten voeren? Kijk dan eens binnen jouw eigen netwerk. Jij hebt vast een aantal handige vrienden, familieleden of kennissen. Zij zijn ongetwijfeld bereid jou te helpen bij de verbouwing. Soms doen ze het gratis, maar dit is niet altijd zo. Dit hangt ongetwijfeld af van de tijd die zij erin steken. Besef echter wel dat de vergoeding vaak een vriendenprijsje betreft. Hierdoor ben jij dus aanzienlijk goedkoper dan wanneer je een bouwbedrijf inschakelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *