Badkamer Inspiraties 2019

Badkamer Inspiraties 2019

Badkamer inspiraties voor 2019

Is de badkamer in jouw woning in Utrecht verouderd? Dan overweeg je mogelijk om jouw badkamer te vernieuwen. Dit is echter een hele opgave. Daarnaast is het behoorlijk lastig om een ontwerp voor jouw badkamer te kiezen. Er zijn vandaag de dag immers ontzettend veel opties. Ben jij ook al lange tijd op zoek naar een ontwerp, maar kun je maar niets vinden? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven jou in deze tekst namelijk wat inspiratie om jouw badkamer nog dit jaar te kunnen verbouwen!

Kies voor natuurlijke materialen
Natuurlijke materialen behoren dit jaar absoluut tot de trends op het gebied van wonen. Veel mensen zien dit in de badkamer niet zo snel voor zich. Met natuurlijke materialen doelen we echter niet alleen op hout. Jij kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor natuursteen. Schaf bijvoorbeeld natuurstenen wastafels aan. Daarnaast kun je natuurlijk prima voor houten accessoires in jouw badkamer kiezen.

Van douchebak naar inloopdouche
Woon jij in een betrekkelijk oude woning in Utrecht? Dan is de kans groot dat je nog een ouderwetse douchebak hebt. Ouderwets inderdaad, want in nieuwbouwwoningen komt zo’n bak vrijwel niet meer voor. Steeds vaker zien we een inloopdouche terug in de badkamer. Deze wordt vaak afgeschermd door een glasplaat of een muurtje of een combinatie van beide. Uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wilt, zeker wanneer jij de hele badkamer van top tot teen gaat strippen.

Zelf doen of toch laten doen?
Een badkamerverbouwing is niet iets wat je in een paar dagen uitvoert. Althans, niet wanneer je alles zelf uitvoert. Vraag jezelf overigens wel goed af of het verstandig is om zelf aan de verbouwing te beginnen. Er kan namelijk nogal wat fout gaan bij het verbouwen van een badkamer. Zo kun jij bij het slopen bijvoorbeeld schade aan het leidingwerk aanrichten. Daarnaast kun jij sanitair verkeerd aansluiten op de leidingen. Een lekkage is hier het logische gevolgen van. Hierdoor kan veel waterschade ontstaan. Wil je dit voorkomen? Laat de verbouwing van jouw badkamer dan over door een bouwbedrijf. Zij kunnen jou ook van inspiratie voorzien om jouw badkamer straks opnieuw in te richten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *