Energie besparen?

Energie besparen?

Bespaar op energie in huis met deze tips!

Woon jij in Utrecht en ben je maandelijks ook veel geld kwijt aan energie? Dan wil jij hier mogelijk verandering in brengen. Gelukkig heb je hier tegenwoordig allerlei mogelijkheden voor. Probleem is dat veel Utrechters niet weten hoe zij dit moeten doen. In dat geval wordt het natuurlijk ook lastig om energiebesparende maatregelen te nemen. Daarom helpen wij jou graag een handje. In onderstaande tekst geven wij jou een aantal tips om energie te besparen.

Breng isolatie aan
In een woning die niet of nauwelijks geïsoleerd is, gaat snel warmte verloren. Dit gebeurt voornamelijk via het dak, want warmte stijgt op. Is het dak van jouw woning niet of nauwelijks geïsoleerd? Breng dan (extra) isolatie aan. De warmte blijft zo beter hangen, waardoor jij minder hoeft te stoken. Hierdoor dalen jouw energiekosten. Naast dakisolatie is het ook mogelijk om spouwmuur- en vloerisolatie aan te brengen. Hierdoor blijft de warmte nog beter behouden, waardoor jij meer bespaart op de energiekosten.

Kies voor dubbel glas
Ramen zorgen ervoor dat er licht naar binnen komt in jouw woning. Er gaat echter ook veel warmte verloren via ramen. Dit is zeker het geval wanneer jij nog enkel glas hebt. Deze glassoort bestaat uit slechts één glasplaat. Wil jij energie besparen? Dan doe je er goed aan dit glas te vervangen door dubbel glas. Deze glassoort bestaat uit twee glasplaten met daartussen een laag lucht. Warmte kan op deze manier een stuk lastiger ontsnappen.

Plaats zonnepanelen
Om energie te besparen, moet je eerst zelf investeren. Zo kun je bijvoorbeeld geld steken in zonnepanelen. Deze panelen zien we steeds vaker terug op daken in Utrecht. Met behulp van zonnepanelen wek jij je eigen energie op. Indien je voldoende panelen op jouw dak hebt liggen, kun je zelfs geheel zelfvoorzienend zijn. In dat geval betaal jij niet langer voor de stroom die jij afneemt. Hierdoor nemen logischerwijs ook jouw energiekosten af. Op de lange termijn zijn zonnepanelen dus zeker een waardevolle investering.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *